02 Ιούνιος 2020 Από: Σε: Ανακοινώσεις

Σήμερα Τρίτη 02/06/2020 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Π.Ε.Σερρών 'ΕΛΠΙΔΑ' αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κο Παπανίκο Νικόλαο την Αντιπρόεδρο Κα Χατζηπαναγιωτίδου Αικατερίνη,την Ταμία Κα Βασάκη Ευλαμπία και τον Γραμματέα Κο Καλογιαννίδη Κωνσταντίνο παρέδωσε δωρεά στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Το αμαξίδιο (3ο κατά σειρά) αποκτήθηκε από τη δράση συλλογής πλαστικών καπακιών με τη συνδρομή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ.Θα θέλαμε βέβαια να ευχαριστήσουμε θερμά και όλους όσους βοήθησαν στη συλλογή των καπακιών που είναι :

1)Τα μέλη του Συλλόγου μας

2)Το "Γραφείο του Πολίτη" και το προσωπικό του Μικροβιολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Σερρών.

3)Τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

4) Την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών.

5) Τον Ιερό Ναό Παναγίτσας Σερρών.

6) Το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο.

7) Το σπίτι της Γυναίκας (παράρτημα Σερρών)

8) Το Super market ΑΞΙΑ (Βενιζέλου Σέρρες).

9) To Φαρμακείο Ροποτού Τζούλια στις Σέρρες.

10) Τη Δημόσια βιβλιοθήκη Σερρών.

11) Την "Εμπνευση" (Κέντρο Διημέρευσης Αποκατάστασης ΑΜΕΑ).

12) Το Σύλλογος Καρκινοπαθών Σερρών.

13) Τη Γραμματεία Δικαστικού Μεγάρου Σερρών.

14) Τους υπαλλήλους της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών.

15) Τους υπαλλήλους του Ξενοδοχείου "Acropol".

16) Τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς του Φροντιστηρίου "ΜΑΘΗΤΟΔΡΟΜΙΟ".

17) Τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς του:

8ου και 25ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών,1ου Δημοτικό Σχολείο Σερρών , Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως, 2ου Νηπιαγωγείο Νιγρίτας , 17ου Νηπιαγωγείου Σερρών , Νηπιαγωγείου Νεοχωρίου Σερρών , Νηπιαγωγείου Νέου Σκοπού Σερρών, Γυμνασίου και Λυκείου Σκουτάρεως , 2ου Γυμνασίου Σερρών.

Επίσης  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά και τον Κο Βασίλη Αγιάνογλου (Μέλος του Συλλόγου μας),που μετέφερε με το φορτηγάκι της επιχείρησης του για ακόμη μια φορά τα καπάκια στη Θεσσαλονίκη.

 Η δράση μας βέβαια συνεχίζεται. Ο σκοπός διττός: αφενός η  ανακύκλωση των καπακιών ,αφετέρου η ανταλλαγή τους με ένα αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δωρίζουμε σε ιδρύματα του νομού μας. Γι αυτό  ζητούμε τη συνδρομή σας και "Μαζεύομε καπάκια για καλό σκοπό" .Μπορείτε να μας φέρνετε τα καπάκια στο Γραφείο μας.

Ν.Νικολάου 21 στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο(τηλ ανάγκης:6940626737 για μεγάλες ποσότητες).

                                                                                                                           Με Εκτίμηση 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

24 Μάιος 2020 Από: Σε: Ανακοινώσεις
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ & ΤΜΗΜΑ(-2750 ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ)
 
*Γράφει ο Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός - Σύμβουλος σταδιοδρομίας.Στο Έθνος της Κυριακής
Αρκετές είναι οι αλλαγές που φέρνει στις μετεγγραφές το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο δόθηκε για διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου.
Αλλάζουν τα οικονομικά κριτήρια, αλλαγές έχουμε και στα κοινωνικά κριτήρια, αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η καθιέρωση της βάσης μορίων(που περιορίζει σημαντικά τις μετακινήσεις σε αντίστοιχες σχολές) από τις Πανελλαδικές για να έχει δικαίωμα μετεγγραφής ο φοιτητής. Αυτό σημαίνει ότι ένας φοιτητής που έχει συγκεντρώσει στις Πανελλαδικές 10.000 μόρια δεν μπορεί να μετεγγραφεί σε άλλη αντίστοιχη σχολή που έχει βάση 13.000 μόρια. Για να έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση μετεγγραφής πρέπει να απέχει από τη βάση της σχολής το πολύ 2.750 μόρια. Αυτό σημαίνει ότι για να πάρει μετεγγραφή στη σχολή του παραδείγματός μας έπρεπε να είχε συγκεντρώσει στις Πανελλαδικές τουλάχιστον 10.250 μόρια. Αν έχει λιγότερα μόρια, δεν έχει δικαίωμα μετεγγραφής στη συγκεκριμένη σχολή. Έχει δικαίωμα μετεγγραφής σε όλες τις αντίστοιχες σχολές που έχουν βάση μέχρι 12.750 μόρια (τα μόριά του + 2.750). Αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα μετεγγραφής εξαρτάται από τις επιδόσεις του φοιτητή στις Πανελλαδικές και από τη βάση που θα έχει το τμήμα στο οποίο θα ήθελε να πάρει μετεγγραφή.
Όταν θα συμπληρώνει το μηχανογραφικό του, δηλαδή, δεν θα γνωρίζει αν θα έχει δικαίωμα να ζητήσει μετεγγραφή για ένα τμήμα της πόλης του. Στον πίνακα 1 βλέπουμε τα αντίστοιχα τμήματα με το ΔΕΤ του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που μέχρι το 2018 ήταν ανάδελφο, δεν υπήρχε δηλαδή άλλο αντίστοιχο για μετεγγραφή. Το 2019 ιδρύθηκαν και τα άλλα πέντε τμήματα. Το τμήμα της Αθήνας είχε βάση 17.959 μόρια, που σημαίνει ότι τα ελάχιστα μόρια που πρέπει να έχει ένας φοιτητής για να ζητήσει μετεγγραφή είναι 15.209 μόρια.
Στα υπόλοιπα τέσσερα τμήματα, πλην της Πάτρας, ο πρώτος εισαχθείς είχε λιγότερα από 15.209 που θα ήταν το όριο μετεγγραφής, αν αυτή η ρύθμιση ίσχυε πέρυσι. Συνεπώς, κανείς φοιτητής δεν θα είχε το δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής για το τμήμα της Αθήνας, παρότι ήταν αντίστοιχα τμήματα με αυτό. Στο τμήμα της Πάτρας εισήχθησαν κάποιοι υποψήφιοι με περισσότερα από 15.209 μόρια, αφού ο πρώτος συγκέντρωσε 17.110 μόρια. Μόνο όσοι είχαν από 15.209 μόρια μέχρι 17.110 μόρια θα είχαν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι οι μετεγγραφές περιορίζονται σημαντικά μέσω αυτής της ρύθμισης. Εχει λογική βάση; Βέβαια και έχει. Αν δούμε την τελευταία στήλη του πίνακα έχουμε φοιτητή με 4.678 μόρια που πήρε μετεγγραφή για το τμήμα της Αθήνας.
Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο φοιτητής έχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις από αυτούς που εισήχθησαν κανονικά. Στα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου συνήθως βρίσκονται οι περιζήτητες σχολές, δημιουργήθηκαν φοιτητές δύο ταχυτήτων: Αυτοί που εισήχθησαν με τις Πανελλαδικές στο τμήμα και αυτοί που ήρθαν με μετεγγραφή από άλλο τμήμα και ήταν χαμηλότερου επιπέδου, με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα παρακολούθησης των σπουδών και αυξημένο κίνδυνο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Ενα βαθμολογικό όριο θα πρέπει να υπάρξει, ώστε να μην έχουμε μεγάλες διαφορές στο επίπεδο των φοιτητών, που δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των κεντρικών πανεπιστημίων.
Θεωρώ ότι θα ήταν πιο λογικό, αντί για το όριο των -2.750 μορίων για μετεγγραφή, να υπάρχει ποσόστωση π.χ. -15% έως -20% της βάσης γιατί, όπως βλέπουμε στον πίνακα, τα ελάχιστα μόρια για μετεγγραφή στις χαμηλόβαθμες σχολές γίνονται ελάχιστα όταν αφαιρεθούν 2.750 μόρια. Άλλη βαρύτητα έχουν τα 2.750 μόρια στα 4.490, που είναι το 61,27%, και άλλη βαρύτητα έχουν στα 15.209, που είναι το 18,08%.
Το μηχανογραφικό
Το πραγματικά νέο που φέρνει το νομοσχέδιο είναι η δυνατότητα μετακίνησης του φοιτητή σε άλλο τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου, ακόμη κι αν δεν είναι αντίστοιχο. Προϋπόθεση είναι να έχει υποβάλει αίτηση μετεγγραφής και να μην πάρει μετεγγραφή είτε γιατί δεν είχε τα απαραίτητα μόρια στις Πανελλαδικές ώστε να πιάσει την απαιτούμενη βάση, είτε γιατί τα μόρια που είχε από τα κοινωνικά και τα οικονομικά κριτήρια δεν επαρκούσαν για να πάρει μετεγγραφή.
Προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλο τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου πρέπει να το έχει δηλώσει στο μηχανογραφικό του και να έχει περισσότερα μόρια από τη βάση εισαγωγής. Αν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε μπορεί να δηλώσει μέχρι πέντε τμήματα σε δύο το πολύ περιφερειακές ενότητες. Θα γίνει η μετακίνηση εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις από τις μετεγγραφές σε κάποιο από αυτά τα τμήματα. Υποθέτουμε ότι η μετακίνηση ορίστηκε για να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στα μηχανογραφικά του 2019, όταν κάποιοι υποψήφιοι μπερδεύτηκαν από τους τίτλους των τμημάτων και δήλωσαν τμήματα των πρώην ΤΕΙ πιστεύοντας ότι δήλωναν πολυτεχνικά τμήματα.
Αυτοί οι υποψήφιοι, που δεν ήξεραν τι να κάνουν όταν κατάλαβαν το λάθος τους, τώρα έχουν λύση. Οι υπόλοιπες αλλαγές στις μετεγγραφές αφορούν τη μοριοδότηση των οικονομικών και των κοινωνικών κριτηρίων, που μπορείτε να δείτε στον πίνακα. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να… αλλάξουν, μέχρι το νομοσχέδιο να γίνει νόμος. Η φιλοσοφία, όμως, του βαθμολογικού ορίου που εισάγεται, για πρώτη φορά, δεν πρόκειται να αλλάξει.
17 Μάιος 2020 Από: Σε: Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι άρχισαν από 10-5-2020 και συνεχίζονται μέχρι 31-5-2020  οι αιτήσεις για τις νέες εγγραφές νη̟πίων και βρεφών στους Παιδικούς Σταθµούς του «ΟΠΑΚΠΑ» του ∆ήµου Σερρών για την σχολική ̟περίοδο 2020 – 2021 σύµφωνα µε την αρ. 42/2020 α̟πόφαση του ∆.Σ. του  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του ∆ΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Συνημμένα θα βρείτε την Ανακοίνωση-οδηγίες ,Υπεύθυνη δήλωση ,την Αίτηση και την απόφαση του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α .

ΠΡΟΣΟΧΗ : Υπάρχουν μειωμένα τροφεία για τα νήπια και βρέφη των Τρίτεκνων Οικογενειών.

                                                                                                                         Εκ του Δ.Σ.

 

15 Μάιος 2020 Από: Σε: Ανακοινώσεις

Αγαπητά μέλη,

Στα πλαίσια της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας το Δ.Σ του Συλλόγου Τρίτεκνων Π.Ε. Νομού Σερρών  ΄ΕΛΠΙΔΑ΄  αποφάσισε:

Το γραφείο του Συλλόγου  επαναλειτουργεί από Τρίτη 19 Μαΐου, με ραντεβού κάθε Τρίτη και Παρασκευή και ώρες από 10:00 έως 12:00 (πρωί),στη γνωστή Διεύθυνση :Νικ. Νικολάου 21(Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο 2ος όροφος)

Για ενημέρωση μελών, εγγραφές νέων μελών, ανανεώσεις Καρτών Τριτέκνων.

Για την αποφυγή διασποράς του ιού και για την ασφάλεια ΌΛΩΝ θα ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

ü Η προσέλευση στο γραφείο θα γίνετε κατόπιν ραντεβού. Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μέσω :

του τηλεφώνου  6940626737  ή μηνύματος

 ή email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

ü Στο χώρο του γραφείου θα πρέπει να βρίσκονται συνολικά 3 άτομα {Δύο (2) μέλη του Δ.Σ  και ένας ή μία (1) επισκέπτης μέλος}.

ü Κάθε ραντεβού θα έχει διάρκεια 20 Λεπτά.

ü Θα πρέπει να διατηρείται η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκόμενων εντός του χώρου του γραφείου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ü Συστήνεται στα μέλη και στους επισκέπτες να φορούν προστατευτική μάσκα κατά την παραμονή τους στο χώρο του γραφείου.

Δικαιολογητικά  εγγραφής μελών πατήστε : https://3teknoiserron.gr/.

 

Εκ του Δ.Σ.

Σελίδα 1 από 31

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του συλλόγου μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ "ΕΛΠΙΔΑ"

  • Τηλέφωνο: 23210 20151
  • Κινητό: 6940626737
  • Φαξ: 2321020151

Facebook Fan Page

Ακολουθείστε μας στο Facebook.