Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2019
29 Ιανουάριος 2019 Σε: Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 2/2/2019, γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας ,στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ στις 09:00 όπου ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ υγείας των Τρίτεκνων οικογενειών .

                                                    Με Εκτίμηση το Δ.Σ. 

23 Ιανουάριος 2019 Σε: Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

΄΄Ε Λ Π Ι Δ Α΄΄

ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2019

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ (ΙΣΟΓΕΙΟ) ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 10:00-12:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

 ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/2/2019 ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/3/2019

ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

17 Ιανουάριος 2019 Σε: Ανακοινώσεις

Ενημερώνουμε όλα τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Π.Ε. Σερρών ότι έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι ανανεώσεις και οι νέες εγγραφές για το έτος 2019 στο Σύλλογο μας. Ανανεώστε τις κάρτες σας άμεσα για να επωφεληθείτε τις προσφορές του Συλλόγου αλλά και να μας δώσετε δύναμη να διεκδικούμε ότι καλύτερο μπορούμε για τις οικογένειές μας. Σας περιμένουμε στο γραφείο μας στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο(Ν.Νικολάου 21)στο 2ο όροφο τις μέρες :Τρίτη 10:00-12:00 και Παρασκευή 18:00-20:00.

Τηλ:2321020151-6940626737.

                                                 Με εκτίμηση 

                                              Το ΔΣ του Συλλόγου

                                                    

 

14 Ιανουάριος 2019 Σε: Ανακοινώσεις

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2190/1994 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.

  Το Δ.Σ Της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε., ύστερα από συνεχείς συναντήσεις και επαφές με την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, σήμερα Δευτέρα 14-01-2019, να ανακοινώσει προς τις Τρίτεκνες Οικογένειες της Ελλάδας ότι: 

Ο μέχρι τώρα υφιστάμενος νόμος που λειτουργούσε ως ‘’κόφτης’’ και απαγόρευε στα παιδιά των Τρίτεκνων Οικογενειών να συμμετέχουν σε κάθε είδους διαγωνισμό προσλήψεων κλπ, από την στιγμή που το πρώτο παιδί υπέρβαινε το 25ο έτος της ηλικίας , παύει να υφίσταται. 

Από τώρα και στο εξής θα μπορούν να περιλαμβάνονται παιδιά μέχρι ηλικίας 30 ετών ( το τελευταίο) , ανεξάρτητα από την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση των δύο πρώτων παιδιών. 

Με τη διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το ΑΣΕΠ, που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, προβλέπεται ότι ως τέκνα τρίτεκνης οικογένειας νοούνται, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης των λοιπών τέκνων, τα παιδιά τρίτεκνης οικογένειας που είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 25o έτος της ηλικίας τους, ή το 30ό έτος εφόσον είναι φοιτητές ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους(Σήμερα, για την υπαγωγή των μελών τρίτεκνης οικογένειας σε αυτές τις προστατευτικές διατάξεις απαιτείται και τα τρία παιδιά μίας οικογένειας να είναι άγαμα και να είναι έως 23 ετών ή εφόσον είναι φοιτητές ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους έως 25 ετών.).Τα παιδιά που έχουν οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω συνυπολογίζονται ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο ορισμός του μέλους τρίτεκνης οικογένειας αφορά στον διορισμό/πρόσληψη στη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του «νόμου Πεπονή» (2190/1994), ο οποίος προβλέπει ότι ποσοστό 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καλύπτονται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα τρίτεκνης οικογένειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες -κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας- λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων που εγγράφονται σε προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, της συνακόλουθης αύξησης της διάρκειας φοίτησης στις τριτοβάθμιες σχολές, καθώς και του μακρού χρόνου που απαιτείται σήμερα για την εξεύρεση εργασίας.

Γίνεται έτσι ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη θεσμική εξομοίωση με τους πολύτεκνους για την οποία η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο , προκειμένου να υπάρξει πλήρης και οριστική ικανοποίηση του κυρίαρχου αιτήματος μας.

Σας επισυνάπτουμε το Άρθρο 64 στο Σχέδιο Νόμου 

 

14 Ιανουάριος 2019 Σε: Ανακοινώσεις

 

Η Γ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ απευθύνεται σε όλους τους  τρίτεκνους  της χώρας, αλλά και στους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα.

Διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας, των οικογενειών μας να ζούμε με αξιοπρέπεια!

Απαιτούμε :

1)      Την λήψη μέτρων ενίσχυσης της οικογένειας, για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού στη χώρα μας

2)      Την εξομοίωση των  πολύτεκνων  οικογενειών δηλ. όλων  των οικογενειών  με 3 ή περισσότερα παιδιά, με θετική αντιμετώπιση.

3)      Διευκόλυνση με έκπτωση , των τρίτεκνων οικογενειών  στις μεταφορές σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρένα και πλοία

4)      Κατοχύρωση της ποσόστωσης σε όλες τις  προσλήψεις  του Δημοσίου της θετικής διάταξης του άρθρου 25 του νόμου  4440/2016 για τις  τρίτεκνες οικογένειες, σαν ελάχιστο μέτρο δημογραφικής πολιτικής.

5)      Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την πρόταση του Υπ. Παιδείας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και ζητάμε

·         Την κατοχύρωση της ποσόστωσης προσλήψεων μόνιμου  προσωπικού στο Υπ. Παιδείας όπως  ορίζει ο Ν. 4440/2016

·         Την διατήρηση της ποσόστωσης πρόσληψης  αναπληρωτών τριτέκνων στο 20%

6)      Την εξασφάλιση του δικαιώματος των τριτέκνων και των παιδιών τους , να είναι τρίτεκνοι. θεωρούμε πως η απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση  όπου μόλις  ένα παιδί της οικογένειας  γίνεται 25 χρονών , η τρίτεκνη οικογένεια χάνει τα όποια ευεργετήματα στις προσλήψεις  πρέπει να αλλάξει.

Κατ’ ελάχιστον ζητάμε, οι οικογένειες να διατηρούν το ευεργέτημα στις προσλήψεις στο δημόσιο όταν και το μικρότερο παιδί συμπληρώσει τα 30 έτη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα του συλλόγου μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ "ΕΛΠΙΔΑ"

  • Τηλέφωνο: 23210 20151
  • Κινητό: 6940626737
  • Φαξ: 2321020151

Facebook Fan Page

Ακολουθείστε μας στο Facebook.